Nordic Walking is een (nog intensievere) vorm van sportief wandelen waarbij gebruik gemaakt wordt van speciaal ontwikkelde wandelstokken; de Nordic Walking stokken of poles. Als bewegingsvorm kan het zowel in rustig tempo maar ook intensief worden bedreven. Er bestaat zelfs een zeer intensieve vorm: Nordic Running.lopendeDe poles zijn meestal van carbon en daarom vederlicht. Bij het handvat zit een ‘strap’ – soort handschoen – waar u uw hand in behoort te doen. Deze strap zal ervoor zorgen dat de stok ten alle tijde in de palm van uw hand blijft zitten. Deze ‘poles’ zorgen ervoor dat in combinatie met het sportief wandelen alle spiergroepen in het lichaam intensiever gebruikt worden. Bij een juiste techniek ervaart u een vermindering van spanning in nek, schouders en bovenrug. Bovendien versterkt het de buik- en rugspieren. Het totale verbruik aan energie ligt 40% hoger dan bij sportief wandelen, terwijl de gevoelswaarde gelijk blijft.

De bewegingen van de armen, benen en het lichaam zijn tijdens het wandelen met stokken gelijk aan het bewegingsritme bij stevig wandelen. Het is een beweging die enigszins te vergelijken is met langlaufen maar dan met kortere stokken en wandelschoenen. Nordic Walking is een ideale vorm van bewegen. Immers de goede techniek garandeert dat niet alleen de spieren in het onderlichaam worden geactiveerd, maar ook die in bovenlichaam en armen. Hierdoor gaat u rechter op en sneller lopen.

Belangrijk is ook dat de gewrichten van rug, heupen en benen minder zwaar worden belast dan bij hardlopen en wandelen. En rug-, buik- en bilspieren worden op verrassende wijze ingezet.

Nordic Walking is een buitensport bij uitstek, voor jong en oud. Door deze activiteit individueel of in groepsverband te beoefenen, zult u zowel lichamelijk als geestelijk de positieve effecten ervaren.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.